Honing verkoop

Honing

Ingezameld: € 180

Hierbij kondigen we de volgende actie van de medewerkersreis naar Oeganda aan! Verkoop van bijenhoning voor €5 per pot van 450ml/500gr.!

Bijenhoning van bijen die staan in de omgeving Slochteren (voor exact adres, kan je een PM sturen!).

De bijen staan het hele jaar bij huis waar in verschillende jaargetijden verschillende planten en bomen in bloei staan, die de nectar leveren. Hierdoor kunnen verschillende soorten honing worden gewonnen. De honing is een natuurproduct uit deze streek. De imker is reeds sinds 1961 hobbymatig in het bezit van bijen en al jaren lang betrokken bij de imkerverreniging Zuidlaren. Naast het oogsten van honing worden ook nieuwe volkeren gekweekt voor andere (startende) imkers.

De honing die wordt gewonnen en hier wordt aangeboden is van hoge kwaliteit, specifiek en natuurzuiver (zonder enige toevoeging). Alle honing kristaliseerd naar verloop van tijd op eigen wijze (grof of fijn). Indien gewenst kan de honing opnieuw vloeibaar gemaakt worden door o-bain-mari te verwarmen op ca. 40 graden. Crème honing ontstaat door een fijne kristalisatie op gang te brengen zodat de honing mooi smeerbaar blijft en niet druipt.

Behalve dat honing ontzettend lekker is, wist je dat je honing ook kunt gebruiken op wondjes (wegens onstekingsremmende en antibacteriele werking), als gezichtsmasker, scrub, after sun of badgel!

Inmiddels is de honing uitverkocht en heeft een totaal van €180 opgebracht!

We hereby announce our next fundraiser for the staff trip to Uganda aan!

Share: