Lustrum 215

NCMT-bouw

North Coast Medical Training College, Bomani, Kenia

HAN034_01_V20_JSVier artsen hebben het plan opgevat om in Bomani, 15 km ten noorden van Mombassa een college op te zetten waar beroepsgericht onderwijs wordt aangeboden. De gezondheidsopleidingen in Kenia zijn veelal gericht op het opleiden van artsen en verpleegkundigen die gaan werken in de lokale en provinciale ziekenhuizen. Voor de eerstelijnszorg is er geen passend opleidingsprogramma beschikbaar. Door de afwezigheid van deze eerstelijnszorg sterven er onnodig veel mensen aan eenvoudig te behandelen ziektes.

 

De campus in Mtwapa met de eerste contouren van de lokalenIn september 2012 is de eerste opleiding van het North Coast Medical Training College van start gegaan in een aantal gehuurde lokalen van een middelbare school in de buurt. Het streven is echter om in September 2013 te verhuizen naar de eigen campus. De afgelopen jaren is er met eigen geld en donaties een begin gemaakt met de bouw van de campus. Het komende jaar moeten zowel de theorie als de praktijklokalen worden ingericht zodat het onderwijs van start kan gaan.

 

Met de Lustrum 215 actie willen we geld gaan inzamelen om praktijklokalen en een ICT-ruimte in te richten, docenten- en studentenhuisvesting te verwezenlijken en hulp te bieden bij het ontwikkelen van studiematerialen. Meer informatie over het North Coast Medical Training College en het te sponsoren project kun u lezen in het project proposal.

 

Share: