Kerstactie 2014Christmas Fundraiser 2014

Hanze University Foundation Kerstactie 2014

Ingezameld: € 15635

Elke dag 250 studenten en medewerkers voeden en slechts twee vuurtjes om op te koken, dat kun je je in Nederland toch niet voorstellen. In Oeganda is dit echter de realiteit op de campus van het Kaliro Technical Institute (KTI). Twee jaar geleden werd een alumni van het MBA programma van de Hanzehogeschool aangesteld als directeur van het KTI. Hij trof daar een totaal verwaarloosde school en een groep gedemotiveerde docenten aan. Met veel geduld en beperkte middelen is er in twee jaar al veel bereikt.

Hanze University Foundation Kerstactie 2014De overheid heeft een nieuw onderwijsgebouw gefinancierd, de school heeft zelf fondsen bij elkaar gebracht voor de renovatie van sanitaire voorzieningen en de Foundation heeft in 2012 een bijdrage geleverd aan de inrichting van een aantal practicumruimtes.

Om echter een inspirerende werkomgeving te creëren voor de studenten zal er op nog een aantal terreinen geïnvesteerd moeten worden. Een acuut probleem vormt de keukenfaciliteit. Door het groeiende aantal studenten is het niet langer mogelijk om maaltijden te bereiden voor alle studenten en medewerkers. In Nederland zou je zeggen, thuis een goed ontbijt en lunch meenemen naar school, maar zo werkt het niet in Oeganda. Studenten komen uit het hele land en het vervoer is tijdrovend en duur, daarom wonen bijna alle studenten en veel medewerkers op de campus. De maaltijden die worden bereid in de vervallen keuken zijn dan vaak ook het enige wat men op een dag te eten krijgt.

Jorem Adutu, directeur KTI: ‘Met 15.000 euro kunnen we hier op de campus een keuken bouwen waarmee we de komende jaren vooruit kunnen. Voor studenten en medewerkers van KTI heeft dit een enorme impact, zeker voor degenen die hier permanent wonen. Om goed onderwijs te kunnen verzorgen moeten er een aantal basisvoorzieningen aanwezig zijn. In Nederland spreek je dan misschien over ICT voorzieningen of het aanleggeven van Wifi, hier in Kaliro gaat over naar college gaan met een gevulde maag’.

Dankzij de Kerstactie van 2014, en de 609 deelnemende medewerkers van de Hanzehogeschool, werd er in totaal €15.635,- opgehaald voor het Kaliro Technical Institute. 

Hanze University Foundation Kerstactie 2014This year, 609 Hanze UAS employees donated their Christmas gift to the Kaliro Technical Institute, resulting in a donation of €15.635,- . This will enable the institute to build a much-needed kitchen facility for its 250 students who remain in the dorms year-round. The principal of the institute is a Hanze UAS alumni, who acquired his MBA a few years ago. With a great deal of patience and few materials, a lot has been achieved at the Kaliro campus over the past two years.

 

 

Share: