Project

campusHet ontwikkelen van een campus voor basisartsen, verpleegkundigen en verloskundigen.

Kenia, regio Mombassa

Team

Het North Coast Medical Training College is in 2011 opgezet door een team van gezondheidswerkers met veel ervaring in de gezondheidszorg en medische opleidingen in Kenia. De leden van het team stellen hun kennis en ervaring in dienst van de verbetering van de gezondheidszorg voor de Kenianen. Drie van de vier initiatiefnemers komen uit Kenia (Julius Maina, Reuben Waswa en Kenneth Ireri) en een van hen komt uit Nederland (Marianne Darwinkel).

Campus

plattegrondOm het medisch onderwijs in Kenia op een hoger plan te brengen heeft NCMTC het plan opgevat om een aantal competentie gerichte opleidingen te starten op een eigen campus in Bomani (iets ten noorden van Mombassa). De vier oprichters hebben allen 10.000 euro ingelegd voor het kopen van de grond en via sponsoren is de basis van het eerste gebouw gefinancierd. De Hanze University Foundation is gevraagd om te participeren in de verdere ontwikkeling van de campus tot een volwaardig opleidingsinstituut, met op het terrein een kleine kliniek waar de studenten het geleerde in de praktijk kunnen brengen.

Terug naar Inspiration Breakfast pagina