Biogas in Kenia

biogas

Josphat rondde zijn opleiding aan de Hanzehogeschool in juni af, dankzij een studiebeurs van de Foundation. Hij is sindsdien naar zijn thuis in Kenia teruggekeerd, waar hij zich inzet voor zijn maatschappelijk werk om onderwijs en gezondheidszorg te verbeteren, en drugsgebruik te verminderen. Hier volgt een kleine update.

“Vorige week donderdag was ik op bezoek bij een jonge familie om een Meko gasfornuis te doneren. De familie heeft een jongen van 13 geadopteerd, die in klas 4 zit. Hij heeft een achterstand in het onderwijs vanwege zijn astma. De familie maakte vaak gebruik van een gasfornuis dat kerosine gebruikt, en de gassen hebben schade toegebracht aan zijn gezondheid, wat leidde tot herhaaldelijke bezoeken aan het ziekenhuis en het kopen van medicijnen, wat een grote financiĆ«le last is. De artsen raadden de familie aan om een alternatieve energiebron voor het koken te gebruiken, om de gassen te beperken.

Ik werd verteld over de situatie van de jongen, en greep snel in door het gasfornuis te kopen. Ik heb mijzelf toegewijd aan het financieren van de navullingen voor de komende zes maanden. Als onze biogasfabriek operationeel was, dan konden we levens zoals deze veranderen.”

Er is een vacature voor een onderzoeker beschikbaar tussen de Hanzehogeschool en Josphat’s gemeenschap om biogas te introduceren. Mocht u meer willen weten, neem dan alstublieft contact met ons op!