Hanze University Foundation 10 jaar!

46508243_2160765497507942_2680545503829032960_n

De Hanze University Foundation viert in 2019 haar 10-jarig bestaan! Dankzij jarenlange steun van studenten en docenten van de Hanzehogeschool hebben vele instituten, studenten en docenten in ontwikkelingslanden ondersteuning ontvangen in de afgelopen 10 jaar. Ben je ook benieuwd hoe het nu met de projecten gaat? Volg deze serie op de social media van de Hanze University Foundation om op de hoogte te blijven!

<<1>>

“Ik ontving het bericht dat mensen met een beperking verwelkomt werden om te komen studeren bij Bake 4 Life. Ik studeer nu bak technologie. Ik leer nu een echt vak, niet iets wat zomaar iedereen kan doen. Als ik straks wat vermogen voor mezelf heb, dan wil ik mijn eigen bakkerij starten. Ik kan dan werkgelegenheid creëren voor mijn broers en zussen, ik ben dan een werkgever, geen werkzoeker.

Ik dacht dat mijn situatie uitzichtloos was, dat niemand mij een kans zou geven, want ik had kennis en kunde nodig voordat je ergens in kan uitblinken. Nu ben ik gemotiveerd, ik heb iets: kennis, kunde en ik kan mijzelf onderhouden.”

Emmanuel Tabankana is een student van Bake 4 Life College. Bake 4 Life College was het eerste project dat een beurs heeft ontvangen van de Hanze University Foundation. In 2009 heeft de College €55.000 ontvangen voor het inrichten van een praktijklokaal.

Dit is het eerste verhaal, onderdeel van een serie impact verhalen om de 10e verjaardag van de Hanze University Foundation te vieren (2009-2019).