NCMTC studiebeurs studenten

Kenya 2016 (113)
Ontmoet Mwinyi Abdalla Mumbo, Penina Mnasi, Leonard Atongo, Joyce Mwaka Jefwa, Tarasiano Nkanga, Elijah Mwangambo, Bwinti Marabuni, en Philemon Nambasa; de acht North Coast Medical Training College studenten die via de Hanze University Foundation studiebeurzen hebben ontvangen. North Coast Medical Training College is een hoger beroepsonderwijs instituut in Mtwapa, een kleine stad aan de kust van Kenia, nabij Mombassa. Het instituut biedt jonge Kenianen betaalbare medische trainingen aan.

 

Penina, Joyce, Tarasiano, en Bwinti studeren Voeding en Diëtetiek, Leonard en Philemon studeren allebei Klinische Geneeskunde, en Mwinyi en Elijah zijn eerstejaars studenten Verpleegkunde. Aanvankelijk was het onzeker of Mwinyi en Elijah met hun opleidingen konden beginnen, ondanks dat zij zo gemotiveerd waren om te starten. Dankzij hun studiebeurzen konden zij alsnog studeren aan het college, en zijn zij hard aan het werk en druk op weg om Kenia’s nieuwste verpleegkundigen te worden!

 

Alle acht barsten zij van de ambitie om bij te dragen aan betere gezondheidszorg in hun respectievelijke gemeenschappen, en de Foundation twijfelt er niet aan dat zij daar in zullen slagen. Kenia staat op het punt om acht nieuwe bekwame gezondheidszorgspecialisten te verwelkomen en wij wensen hen het allerbeste toe voor de toekomst!

Share: