. . .
  • +31 (0)50 595 75 54

Hanze Pubquiz – maandag 14 december 2020

0 Totaal opgehaald

Wij weten natuurlijk allemaal al lang dat jij niet normaal slim bent. Maar het wordt toch tijd om dit te bewijzen tijdens de ultieme digitale Hanze Pubquiz Battle. Doe mee samen met je vrienden, vereniging of collega’s het intellectuele slachtveld tegemoet en bewijs voor eens en altijd wie het allergrootste brein van de Hanzehogeschool heeft tijdens dit epische vragenvuurSchrijf je in en doe mee op maandag 14 december van 20:30 tot 22:30!

Bestel jouw tickets hier

We doen dit natuurlijk niet alleen maar om gigantische ego’s te creëren. De Hanze Pubquiz Battle is namelijk voor het goede doel: met jouw deelname steun je hoger onderwijs in landen waar dit niet vanzelfsprekend is.

De opbrengst van deze pubquiz gaat naar de Hanze University Foundation, zij zetten zich in voor het toegankelijk maken van beroepsonderwijs in verschillende landen binnen Afrika. Door de gevolgen van Corona, zijn veel families van studenten hun inkomen kwijt geraakt en kan het collegegeld niet meer betaald worden.  en soms onmogelijk door te weinig data of geen digitale middelen om op afstand les te krijgen.

Hanze University Foundation, Hanze Cultuur en Debat en Stichting Studenten Activiteiten slaan de handen ineen om door deze pubquiz de Hanze community: medewerkers én studenten in beweging te brengen. Share your talent, move the world!

Toch samen in donkere tijden & lokale ondernemers

Naast de steun aan onze collega’s in verschillende landen in Afrika, steunen we met dit initiatief ook lokale ondernemers. De eerste 50 deelnemers krijgen van ons een borrelplank van lokale ondernemer: Grand Café Groningen! Dit doen we bewust. Door de ontwikkelingen omtrent corona zijn veel horecaondernemers in zwaar weer beland. Onze oproep is dan ook steun de lokale ondernemers en horeca. En gun jezelf een avondje met een lekkere snack als brainfood voor de quiz! Ben je net te laat voor het gratis pakket? Dit pakket is ook los te bestellen.

Tenslotte besteden we nog graag aandacht aan het groeiende gevoel van eenzaamheid, terwijl de december maande juist staan voor samenzijn en samen dingen doen. Met de pubquiz hopen we zoveel mogelijk mensen digitaal bij elkaar te brengen!

Wie mag er mee doen?

De quiz is georganiseerd vanuit de Hanzehogeschool en voor alle studenten en medewerkers. Bij het aanschaffen van een ticket voor de quiz, kun je aangeven met welk team je mee doet. Zodra je je op 14 december aanmeld voor de quiz via de link in jouw e-mail box, kun je jouw team via een drop-down menu aanklikken. Heb je geen team om mee te spelen? Er is ook een team individuele spelers dat je dan kunt selecteren.

Iedere speler doet actief mee met de quiz en alle individuele antwoorden worden geregistreerd en tellen mee voor jouw team én individuele score.

Ben je geen student of medewerker bij de Hanzehogeschool? Dan mag je ook gerust meedoen en/of je eigen team aanmelden.

We adviseren een team grootte van 6-8 deelnemers. Doen er meer dan 8 personen mee aan jouw team? Als jouw team het winnende team is, krijgen alleen de 8 best scorende deelnemers binnen het team een prijs.

Wat kun je winnen?

De best scorende individuele deelnemers loten voor een van de volgende prijzen:

– €50,- waardebon voor restaurant Moro

– €25,- waardebon voor restaurant Bodega y Tapas

– €10,- waardebon voor restaurant Toko Semarang

Het best scorende team krijgt ook een prijs, deze wordt later bekend gemaakt. Doen er meer dan 8 personen mee aan jouw team? Als jouw team het winnende team is, krijgen alleen de 8 best scorende deelnemers binnen het team een prijs.

Snel antwoorden = meer punten

De quiz bestaat uit 9 rondes, van ieder 10 vragen over uiteenlopende onderwerpen. Wie het snelst kan antwoorden, krijgt ook automatisch meer punten.

Individueel, maar ook in een team!

De vragen zijn in het Nederlands óf in het Engels (geef dit aan bij aanschaf van het ticket) en je speelt de quiz op een toestel naar keuze (telefoon/tablet/laptop). Wil je graag samen met vrienden spelen? Zorg dan dat ieder teamlid een eigen ticket heeft aangeschaft en bel tijdens de quiz met je vrienden! De quiz heeft geen video en geluid, dus dit stoort niet met jouw videocall.

Mail met unieke link

Na bestelling ontvang je een bevestigingsmail van Billetto met daarin een unieke link naar de quiz. Deze is gekoppeld aan jouw e-mail adres. Heb je deze niet ontvangen? Controleer dan je spambox, mogelijk zit hij hierin. Je kan tot en met 14 december 20.00 je ticket kopen. Loop je ergens tegenaan? Mail dan naar: hanzeuniversityfoundation@org.hanze.nl.

Meer over de Back on Track beurzen

Voor veel studenten in ontwikkelingslanden is het niet vanzelfsprekend post-covid19 terug te keren naar school. Niet vanwege een aanhoudende lockdown of vanwege gezondheidsredenen, maar vanwege de ontstane economische crisis. Tijdens de lockdown is het collegegeld van de studenten opgegaan aan de eerste levensbehoeftes van hun families en is er geen geld om terug te gaan naar school.

Om onze partner scholen, hun personeel en de studenten te steunen willen wij Back on Track beurzen aanbieden. Voor €500 komt een student het eerste semester door en heeft de familie tijd om te sparen voor het tweede semester. De beurzen worden beschikbaar gesteld aan studenten die de afgelopen 2 jaar begonnen zijn met hun studie en nu niet de kans hebben om hun opleiding af te ronden.