. . .
  • Zernikeplein 11, 9747AS Groningen
  • +31 (0)50 595 75 54
  • Een initiatief van:
  • Zernikeplein 11, 9747AS Groningen
  • +31 (0)50 595 75 54

Virtual Inspiration Breakfast 2020

9500 Totaal opgehaald

Samen met lokale bakkerij Jullens (Groningen) en bakkerijk Hoesktra (Bedum) werd voor een aantal Gronings bedrijven een taart of ontbijt bezorgd. De taart ontvangen ze voor een donatie aan de Hanze University Foundation ten bate van Back on Track beurzen voor studenten in Kenia, Oeganda, Tanzania en Zuid-Afrika.

Elk jaar organiseert de Hanze University Foundation een Inspiration Breakfast om geld in te zamelen voor hoger onderwijs partners in ontwikkelingslanden. Vanwege de covid-19 restricties moest in 2020 de fondsenwerving op een andere manier plaatsvinden.

Bytesnet, City Eden Hotel, GasTerra, Gasunie, GN-IX, Rabobank, Urus en de Hanzehogeschool Groningen maken het mogelijk dat studenten in september hun studie kunnen voortzetten. In sommige landen zijn de universiteiten en colleges al open, bij anderen is het de verwachting dat dat in september gebeurt.

Voor veel studenten is het niet vanzelfsprekend om in september terug te keren naar school. Niet alleen vanwege aanhoudende lock-downs of vanwege gezondheidsredenen, maar vanwege de ontstane economische crisis. Tijdens de lock-down is het collegegeld van de studenten opgegaan aan de eerste levensbehoeftes van hun families en is er geen geld om in september terug te gaan naar school.

Bert Roman, directievoorzitter van Rabobank Stad en Midden Groningen, is lovend over de actie: “Een student die goed onderwijs krijgt, krijgt kansen voor de toekomst! Daarom doneert Rabobank Stad en Midden Groningen € 2.500 aan de Hanze University Foundation. Met deze donatie kunnen vijf studenten in september hun opleiding vervolgen.”

Wilt u ook, net als deze bedrijven, een student zijn of haar opleiding laten vervolgen, neem contact op met ons.