Hanze summerschool in Nederland 2022

Summerschool

Bedrag: € 11363

Vlak voor de zomer hebben verschillende docenten van Uganda Christian University en University of Dar es Salaam deel genomen aan de Hanze Summer School – Business in Europe. Docenten verbleven 3 weken in Nederland en hebben het Nederlandse onderwijssysteem ervaren in een internationale setting. Een paar maanden na thuiskomst, hebben we onze deelnemers gevraagd over hun ervaring.

De meeste summer school deelnemers zijn nog nooit buiten de grenzen van hun eigen land geweest, voordat ze voet op de Nederlandse bodem zetten, maar hadden er veel zin in om hun ervaring te verbreden en een nieuw perspectief op te doen vanuit persoonlijk en zakelijk perspectief. Dit was de voornaamste motivatie om deel te nemen aan de Summer School.

Een van de deelnemende docenten, Aston, benoemd dat hij een groot hiërarchie verschil merkt. In Nederland is communicatie tussen docenten en studenten informeel en studenten mogen het oneens zijn met de docenten. John was vooral onder de indruk van de technologie in de klaslokalen. Alle docenten gaven aan dat ze nieuwe methoden willen toepassen thuis.

Florence benoemde dat de Nederlandse levensstijl erg snel, serieus en carrière gericht is. Ze legt uit dat thuis in Oeganda alles veel rustiger gaat en ze moest echt even wennen aan het snelle tempo. Bijvoorbeeld het punctuele, het is echt een “big deal” als je te laat komt op een afspraak. In Oeganda is het gebruikelijk en normaal om te laat te komen.

Tijdens de Summer School hebben de docenten verschillende bedrijven bezocht. Aston en Florence benadrukten hoe belangrijk het is om echte voorbeelden van theorie in de klas te bespreken. Bij het bezoeken van de bedrijven, kan je de impact in de community merken. Dat zouden ze ook graag terug zien in Oeganda.

Een reis naar Nederland is niet compleet zonder een rit op de fiets. Alle docenten hebben een fiets ontvangen bij aankomst. John zei dat dit uniek voor hem was, want fietsen is in Oeganda voor de armen, maar hier fietst iedereen.

Alle docenten gaven aan dat het een onvergetelijke ervaring was en hopen op een dag weer terug te komen!

Share: