Summerschool Tanzania 2019

website

Bedrag: € 5060

Van 21 juli tot 2 augustus heeft een nieuwe summerschool plaats gevonden in Dar es Salaam, Tanzania. Dit jaar was het onderwerp van de summerschool: “Entrepreneurship “. Studenten van de Hanzehogeschool zijn afgereisd naar Tanzania om aan deze summerschool deel te nemen. Voor 2 weken, hebben de studenten samen gewerkt met studenten van de School of Journalism & Mass Communication en de University of Dar es Salaam Business School.

Alle teams hebben hard gewerkt om te begrijpen wat entrepreneurship precies inhoud en ervaring op te doen. Een van de opdrachten was om de stad in te gaan met een lening van 20 000 TZS (ongeveer 8 euro) en het geld te investeren om te vermeerderen. De winst mochten de groepen houden, de lening moest terug betaald worden aan de “bank”. Net als wanneer investeerders in jouw idee investeren in het echte leven.

Aan het eind van de Summerschool, moesten alle studenten hun idee pitchen voor een professionele jury van Tanzaniaanse ondernemers. Deze moesten het idee beoordelen op of ze daadwerkelijk in het idee wilden investeren. Het winnende idee is een nieuwe avocado soort op de Tanzaniaanse markt brengen. Een van de groepsleden is hier serieus over om mee verder te gaan. Ze heeft nu een connectie gemaakt met 2 juryleden, die beide actief zijn in de Agribusiness.

De Hanze University Foundation heeft de deelname van de Tanzaniaanse studenten gesponsord. Voor meer informatie: a.j.de.winter@Pl.hanze.nl

Share: