Unify 4 Uganda

P1040350

Bedrag: € 49700

Locatie: Abilonino, Uganda

National Instructors College Abilonino (NICA)

NICA leidt docenten op voor alle technische scholen in Oeganda. De school ligt ongeveer 200 km ten noorden van de hoofdstad Kampala en biedt verschillende 2-jarige lerarenopleidingen aan. Per jaar studeren er ongeveer 400 studenten af die als techniek docenten aan de slag gaan in het hele land.

NICA ligt in het voormalig conflict gebied in Noord-Oeganda. Het ‘Verzetsleger-van-de-Heer’, met aanvoerder Joseph Kony, plunderde dorpen en kinderen werden ontvoerd. Als gevolg van de jaren lange strijd zijn veel jongeren opgegroeid in vluchtelingen kampen en hebben weinig tot geen mogelijkheid gehad om een vak te leren. Ook zijn veel technische scholen verwaarloosd en hebben nauwelijks goed geschoold personeel. NICA zorgt er voor dat de technische scholen weer voorzien worden van goed opgeleide docenten, zodat er voor deze groep jongeren weer toekomst perspectief is.

Hanze Alumnus Jorem Adutu en directeur van NICA, zet zich in voor de verdere ontwikkeling van de school en daarmee ook de regio waarin de school is gevestigd. Afgestudeerden van NICA verspreiden de opgedane kennis over de technische scholen in het land en in het bijzonder in de eigen regio. Investeren in NICA heeft hierdoor een enorme impact op de economische ontwikkeling van Noord-Oeganda

Het project bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Technische en didactische training van docenten
  2. Inrichting klaslokalen
  3. Computer lab voor studenten
  4. Aanleg van sportfaciliteiten voor inwonende studenten

Totaal project bedrag €50.000

Voor een foto impressie van de campus en het gebied waar de campus ligt, klik dan hier. 

Voor een video impressie van onze actie, klik dan hier

Wil je meer lezen over de verschillende acties die hebben plaats gevonden:

Share: