. . .
  • +31 (0)50 595 75 54

Hanze studenten nemen deel aan Summer school in Tanzania

10090

Deze zomer reisden 10 Hanze studenten af naar Tanzania om intensief samen te werken met Tanzaniaanse studenten in een 2-weekse Summer school, georganiseerd in samenwerking met de University of Dar es Salaam (UDSM), een strategische partner van de Hanzehogeschool. De studenten van de Hanze betaalden hun eigen reiskosten en de Hanze University Foundation heeft de deelname van de UDSM bekostigd.

In totaal hebben er 2 Summer schools plaats gevonden, 1 op het gebied van Energy & Business en 1 op het gebied van Communicatie & Marketing. De Summer schools zijn georganiseerd door IBS en SCMI docenten in samenwerking met het Hanze Centre for Development Cooperation.

De opdracht voor de Communicatie & Marketing Summer school kwam van het Tanzania Dutch Energy Capacity Building (TDECB) project, gesponsord door de Nederlandse overheid en uitgevoerd door de Hanzehogeschool en de Universiteit Twente. Studenten werden gevraagd ideeën aan te dragen voor een communicatie campagne om meer meiden voor technische studies te laten kiezen. Onder leiding van Hanze docenten werkten studenten samen in gemengde interculturele groepen. Iedere groep presenteerde na 2 weken een campagne plan aan een professionele jury. De jury bestond uit vertegenwoordigers van de Tanzaniaanse partner instellingen die deelnemen aan het TDECB.

Door de intensieve samenwerking van de studenten onderling hebben de Hanze én UDSM studenten de kans gehad om culturele verschillen te ervaren in zowel het leven als studeren.

Onderstaand filmpje is gemaakt door Hanze student Sander Blum, om zijn ervaringen in Tanzania samen te vatten: