. . .
  • +31 (0)50 595 75 54

Medewerkersreis 2020 gaat terug naar NCMTC

2025

19 Hanze medewerkers gaan van 3 tot 18 oktober 2020 naar North Coast Medical Training College (NCMTC) in Mombasa, Kenia. Uitgangspunt is: “Share your talent, move the world”. Ook binnen NCMTC zijn veel verschillende functies en afdelingen en deze reis biedt mogelijkheid voor alle collega’s, om op verschillende vakgebieden uit te wisselen. Het doel van de reis is om de persoonlijke en interculturele vaardigheden van HG medewerkers te versterken en kennis met elkaar te maken.

Over NCMTC

Tijdens de lustrum periode van 2013, heeft Hanze kennis gemaakt met NCMTC met de actie: Care 4 Kenya. 2 jaar geleden heeft er eerder een reis plaats gevonden naar NCMTC, toen was het bezoek bij NCMTC een groot succes en vandaar ook hun vraag, wanneer er weer een “exchange” naar NCMTC zou zijn! Deze zal plaats vinden van 3 oktober 2020 tot en met 18 oktober!

NCMTC ligt iets ten noorden van Mombasa, de op een na grootste stad van Kenia. Vier artsen hebben in die regio een college opgezet, waar beroepsgericht onderwijs wordt aangeboden. De gezondheidsopleidingen in Kenia zijn veelal gericht op het opleiden van artsen en verpleegkundigen die gaan werken in de lokale en provinciale ziekenhuizen. Voor de eerstelijnszorg is er geen passend  opleidingsprogramma beschikbaar. Door de afwezigheid van deze eerstelijnszorg sterven er onnodig veel mensen aan eenvoudig te behandelen ziektes. In september 2012 is de eerste opleiding van het NMCMTC van start gegaan in een aantal gehuurde lokalen van een middelbare school in de buurt. Inmiddels heeft NCMTC een eigen campus waar meer dan 600 studenten worden opgeleid tot eerstelijnsgezondheidswerkers. De college wordt ieder jaar weer populairder en om aan de vraag naar nieuwe gezondheidsmedewerkers te voldoen, worden er dit jaar nieuwe klaslokalen bijgebouwd.

De Hanze medewerkers gaan dit jaar geld inzamelen om deze klaslokalen af te werken en volledig in te richten. Het streefbedrag hiervoor is €20 000. Hiervoor zetten de HG medewerkers verschillende acties op het touw! Zo worden er workshops gegeven, producten verkocht en er is voor iedereen wel iets leuks! Zie hier voor meer informatie over de specifieke acties:

De medewerkers van NCMTC zijn weer zeer enthousiast om samen te werken met medewerkers van de Hanze! Een impressie van de vorige medewerkersreis staat op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ZUc16aEqrJQ

Om een bestelling te doen, klikt u hier voor het formulier.