. . .
  • Zernikeplein 11, 9747AS Groningen
  • +31 (0)50 595 75 54
  • Een initiatief van:
  • Zernikeplein 11, 9747AS Groningen
  • +31 (0)50 595 75 54

Hanze medewerkersreis Oeganda 2019

12657

Wegens groot succes van de medewerkersreis naar Kenia 25 februari tot 10 maart 2018 (zie: https://hanzeuniversityfoundation.nl/en/story/care4kenya2018/), kondigen we met enthousiasme aan dat we in februari 2019 nogmaals de mogelijkheid bieden voor Hanze medewerkers om de Hanze slogan uit te dragen: “share your talent, move the world”. Deze keer naar National Instructors College in Abilonino (NICA), in Oeganda.

We zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen, we zullen op 16 februari vertrekken tot 1 maart, in totaal gaan we met een groep van ongeveer 20 personen. 1x per maand spreken de deelnemers met elkaar af om elkaar te leren kennen en om de sponsor acties te bespreken.

Het doel van de reis is om de persoonlijke en interculturele vaardigheden van HG medewerkers te versterken en om de behoeften van NICA, zoals beschreven door de directeur van het college, aan te pakken en samen met de NICA collega’s: kennis uit te wisselen.

Over NICA en Unify 4 Uganda

Tijdens de lustrum periode, zet de Hanzehogeschool zich in met studenten, personeelsleden, bedrijfsleven, alumni en Groningers voor verschillende goede doelen. Één van de goede doelen is het National Instructors College in Abilonino. Misschien heb je de actie: “Unify 4 Uganda” al voorbij zien komen! De medewerkers zullen geld inzamelen voor het renoveren van de (vervallen) klaslokalen en zelfs een aantal klaslokalen om te bouwen naar studentenhostels.

NICA leidt docenten op voor alle technische scholen in Oeganda. De school ligt op ongeveer 200km ten noorden van de hoofdstad Kampala en biedt verschillende 2-jarige lerarenopleidingen aan. Per jaar studeren er ongeveer 400 studenten af die als techniek docenten aan de slag gaan in het hele land. De deelnemers van de Hanze zullen samenwerken met de docenten van NICA, maar ook de toekomstig docenten, die nu student zijn.

De medewerkers van National Instructors College in Abilonino zijn zeer enthousiast om samen te werken met medewerkers van de Hanze!

Klik hier voor foto’s van de NICA campus en video’s van een aantal NICA medewerkers, die uitleg geven over de uitdagingen van hun college.

Fondsenwerving

De Hanze medewerkers willen niet met lege handen naar Oeganda. Momenteel zijn ze druk bezig om in totaal €30 000 op te halen, voor de renovatie van oude, vervallen klaslokalen en het ombouwen van klaslokalen naar studentenhostels. Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste acties? Volg dan onze Facebook pagina:  https://www.facebook.com/Hanzemedewerkersreis/ !

Wilde Ganzen

Wilde Ganzen heeft onze aanvraag goed gekeurd om onze actie te ondersteunen! Ze zullen uiteindelijk de helft van het bedrag nog bovenop het ingezamelde bedrag sponsoren! Dus elke €1 wordt dan €1,50 waard! en elke €10 euro wordt dan €15 euro! En ga zo maar door!

De deelnemers hebben leuke acties, kijk gerust of er iets voor jou bij zit!

Lopende acties:

Afgelopen acties:

Je kunt direct contact opnemen met de deelnemers of het volgende formulier invullen: https://docs.google.com/forms/d/1vDnQvUIRD1Uxfol673KfE1zPFurT1CverkW0g9X3NhI  . Dan neemt er iemand contact met jou op!