Be Behind Benin

IMG_0974 (1)

Bedrag: € 13500

Benin is een prachtig land in West-Afrika met veel kansen, maar te weinig ondernemers om die kansen ook te benutten. Daarom heeft Pierre d’Alcantara Zocli, destijds voorzitter van de Kamer van Koophandel van Benin, in 2010 het Esperanza University College opgericht.

Sinds de start van het college in 2009 was er veel tegenwerking van partijen die gekant zijn tegen een college dat zich volledig richt op ondernemerschap. Pierre en zijn stafleden hebben ondanks alles volgehouden. Zes jaar na de oprichting bestaat het college nog steeds. In 2014 startte Esperanza met het aanbieden van Engelstalig onderwijs. Dat levert meer potentiële studenten op en ook meer kansen om als college heel West-Afrika te bedienen.

Tot dusver zijn 33 studenten aan het college afgestudeerd. Die hebben allemaal een baan in het bedrijf waar ze stage liepen of ze zijn bezig met het opzetten van een eigen bedrijf.

Op dit moment biedt Esperanza de volgende opleidingen aan:

Bachelor in Entrepreneurship with:

  • Enterprise and Business Creation
  • Accounting and Finance
  • Commerce and Public Procurement
  • Banking-Insurance and Finance
  • Mass Communication and Event Management
  • Hospitality and Tourism Management
  • International relations and NGOs managementbe-behind-benin-logo

Een aantal veelbelovende studenten kan het collegegeld niet opbrengen. Oprichter Pierre d’Alcantara Zocli is daarom vaak met eigen middelen bijgesprongen. We willen een student een volledige beurs aanbieden. Eens in het jaar is er een company programme, waarbij studenten een eigen onderneming beginnen met een klein startkapitaal. Dit willen we dit jaar mogelijk maken voor 26 derdejaars.

De Hanze University Foundation wil het Esperanza University College in Benin ondersteunen met scholarships, bijscholing van docenten en de aanschaf van lesmaterialen. Een crowdfunding-campagne gekoppeld aan de kerstactie in 2015 heeft het benodigde geld opgehaald.


_MG_7467

Share: