Hanze medewerkersreis 2024

Groepsfoto Admin-gebouw2

Met veel enthousiasme kunnen we de volgende locatie van de Hanze medewerkersreis aankondigen: Tanzania! De deelnemers zullen de kans krijgen om de Hanze slogan “Share your talent, move the world” uit te dragen. De reis zal van 19 oktober tot 3 november 2024 plaats vinden.

Details

In totaal zullen 22 personen afreizen naar Mbeya, in het zuiden van Tanzania, om Mbeya University of Science and Technology (MUST) op te zoeken. Het doel van de reis is om de persoonlijke en interculturele vaardigheden van HG-medewerkers te versterken en om de partner te steunen. De collega’s zullen naast kennisuitwisseling ook een campusontwikkelingsproject oppakken en fondsen werven om de materialen te bekostigen.

Campusontwikkeling

MUST heeft in het verleden, in samenwerking met de Hanzehogeschool en NUFFIC, 2 demo-plots gecreëerd: 1 agrarische praktijkboerderij en een “Duurzaam energiecentrum”. Deze plots zijn aan de andere kant van de campus, zodat er ruimte is voor verdere ontwikkeling. Helaas is het daardoor ook erg onhandig om hier met studenten praktisch bezig te gaan. De studenten krijgen les aan de ene kant van de campus in de theorielokalen en moeten daarna op eigen houtje naar de praktijkplaats. De wens van MUST is daarom ook om een praktijklokaal bij de demoplots te plaatsen, zodat er theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld kan worden.

De deelnemers van de Hanze medewerkersreis, zullen per persoon €1000 fondsen werven, om de materialen en de lokale aannemer met team te bekostigen. De Hanze collega’s zijn zelf verantwoordelijk voor de bekostiging van hun reis en verblijfskosten, zodat 100% van het opgehaalde bedrag naar de partner gaat.

Wil je weten welke acties onze deelnemers organiseren en hoe je hen kan ondersteunen? Kijk dan hier in het lijstje:

Donatiepagina’s van:

Je kunt ook deelnemen aan onze eigen loterij, de trekking is 14 juni 2024.

 

Kennis uitwisseling en Campus project

Tijdens de reis zullen alle Hanze collega’s  kennis uitwisselen met een collega die een soortgelijke functie heeft bij de partner. Hoe richt hij/zij het werk in, wat zijn de verschillen en wat kun je van elkaar leren? Tevens zal iedere medewerker assisteren in het campusproject (indien lichamelijk mogelijk). Hierin wordt van tevoren een verdeling gemaakt, voor de planning. Deelnemers kunnen kiezen voor:

  • 8 dagen kennisuitwisseling + 2 dagen campusproject

of

  • 8 dagen campusproject + 2 dagen kennisuitwisseling

Intercultural Learning Journey

Ter voorbereiding van de reis, worden alle deelnemers 1x per maand uitgenodigd voor een bijeenkomst, om de fondsenwerving en praktische zaken rondom de reis te bespreken. Daarbovenop kunnen deelnemers ervoor kiezen om deel te nemen aan de Intercultural Learning Journey.

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om deel te nemen aan de Intercultural Learning Journey. Dit is een workshop waarin de volgende onderdelen belicht worden:

– Interculturele sensitiviteit in ontwikkelingssamenwerking

– Het ontwikkelingshulp dilemma

– Benaderingen van internationale ontwikkeling

– Kritisch denken en reflecteren

Voor eventuele vragen, neem gerust contact op met Alida de Winter: hanzeuniversityfoundation@org.hanze.nl

Had je ook graag mee gewild? Laat dan je gegevens achter op dit formulier: https://forms.office.com/r/jpzX8wiEMN .     Je krijgt dan automatisch bericht als er in de toekomst een nieuwe reis georganiseerd wordt!

Share: