Hanze medewerkersreis 2024

Groepsfoto Admin-gebouw2

Met veel enthousiasme kunnen we de volgende locatie van de Hanze medewerkersreis aankondigen: Oost-Afrika! De deelnemers zullen de kans krijgen om de Hanze slogan “Share your talent, move the world” uit te dragen. De reis zal in oktober 2024 plaats vinden.

Details

Er is plaats voor ongeveer 20 personen: tien docenten en tien stafmedewerkers. Het doel van de reis is om de persoonlijke en interculturele vaardigheden van HG-medewerkers te versterken en om de partner te steunen. Aanmelden voor de reis kan vanaf woensdag 10 mei tot maandag 29 mei 2023. Aanmeldingen na 29 mei, komen eerst automatisch op de reserve-lijst. We hopen nog voor de zomervakantie een eerste selectie te hebben van deelnemers. Tot nu toe, is het nog altijd gelukt dat alle gemotiveerde collega’s die zich uiteindelijk hebben opgegeven, ook daadwerkelijk mee konden met de reis.

Fondsenwerving

De Hanzehogeschool zamelt geld in om het ondernemerschapsonderwijs te stimuleren. De jeugdwerkloosheid in Oost-Afrika is hoog. Door studenten te ondersteunen, kunnen ze zichzelf onderhouden en hun eigen bedrijf opzetten. De fondsenwerving draagt niet alleen bij aan de bouw van een centrum, maar zal ook een microlening fonds beschikbaar stellen voor studenten om hun bedrijf écht te kunnen opzetten.

De deelnemers van de Hanze medewerkersreis, zullen per persoon €1000 fondsen werven.

Kennis uitwisseling en Campus project

Tijdens de reis zullen alle Hanze collega’s  kennis uitwisselen met een collega die een soortgelijke functie heeft bij de partner. Hoe richt hij/zij het werk in, wat zijn de verschillen en wat kun je van elkaar leren? Tevens zal iedere medewerker assisteren in het campusproject (indien lichamelijk mogelijk). Hierin wordt van tevoren een verdeling gemaakt, voor de planning. Deelnemers kunnen kiezen voor:

  • 8 dagen kennisuitwisseling + 2 dagen campusproject

of

  • 8 dagen campusproject + 2 dagen kennisuitwisseling

Intercultural Learning Journey

Ter voorbereiding van de reis, worden alle deelnemers 1x per maand uitgenodigd voor een bijeenkomst, om de fondsenwerving en praktische zaken rondom de reis te bespreken. Daarbovenop kunnen deelnemers ervoor kiezen om deel te nemen aan de Intercultural Learning Journey.

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om deel te nemen aan de Intercultural Learning Journey. Dit is een workshop waarin de volgende onderdelen belicht worden:

– Interculturele sensitiviteit in ontwikkelingssamenwerking

– Het ontwikkelingshulp dilemma

– Benaderingen van internationale ontwikkeling

– Kritisch denken en reflecteren

De workshops worden gegeven door Jonathan Tipping in het Engels (zijn eerste taal), maar eventueel mogen deelnemers de discussies en kennismaking tijdens de workshop in het Nederlands voeren.

Deze workshop vindt in totaal 5x plaats (4x voorafgaand en 1x na afloop van de reis). Voor sommige teamleiders is de Intercultural Learning Journey een voorwaarde om de reiskosten (deels) te vergoeden.

Voor meer informatie:

Aanmelden

Dat kan via deze link: https://forms.office.com/e/9sGR21ERH1 

Voor eventuele vragen, neem gerust contact op met Alida de Winter: hanzeuniversityfoundation@org.hanze.nl

Share: