Hanze medewerkers doen vrijwilligerswerk voor NCMTC

gate

Bedrag: € 39655

Locatie: Bomani, Kenya

Eind februari zullen 21 medewerkers van de Hanze Hogeschool afreizen naar Kenia. Ze zullen zich inzetten voor North Coast Medical Training College, die 5 jaar geleden een start heeft kunnen maken door de inzamelingsactie tijdens het Lustrum van de Hanze Hogeschool in 2013. Voor meer informatie hierover: http://hanzeuniversityfoundation.nl/en/project/care4kenya/

NCMTC is gegroeid naar een studentenaantal van bijna 400 studenten en is werkgever van 23 Keniaanse docenten. Tijdens het bezoek van de medewerkers van de Hanze Hogeschool zullen ze zich inzetten voor het volgende:

  • Competentiegericht onderwijs. Een groep van 10 Hanze docenten zullen de 23 NCMTC docenten ondersteunen in het uitvoeren van het competentie gericht onderwijs. Momenteel volgen de NCMTC docenten een online cursus over competentie gericht onderwijs, maar hebben geen beschikking over praktijk voorbeelden in Kenia. Hanze docenten zullen eigen ervaringen delen en samen met de NCMTC kijken hoe het competentie gerichte onderwijs bij Keniaanse studenten het beste uitgevoerd kan worden.

 

  • Verdieping op het Hanze guesthouse & studentenhuisvesting. Een groep van 11 Hanze medewerkers zullen de handen uit de mouwen steken en een 2e verdieping bouwen op het Hanze guesthouse dat op de campus staat. Dit gebouw is nog niet af, door gebrek aan financiële middelen. Het guesthouse wordt momenteel bewoond door studenten, omdat er geen plek meer is in de studentenhuisvesting op de campus. Naast de 2e verdieping op het Hanzehuis zullen de bouw-medewerkers ook extra kamers op de campus bouwen, om meer huisvesting voor de studenten te creëren.

Om de bouwmaterialen te kunnen betalen, zijn de deelnemers van de reis druk bezig met verschillende geldinzamelingsacties! De verdieping op het guesthouse én het extra studentenhostel zou gerealiseerd kunnen worden met €40.000. De deelnemers hebben leuke acties opgezet: zo kon je wijn, bier en kaarten bestellen voor het goede doel!

Laatste updates:

1 februari 2018

Wilde Ganzen sponsort Care 4 Kenya 2018 met €9000 

Voor het bouwen van het studentenhostel hebben de medewerkers van de Hanze Hogeschool een aanvraag gedaan bij Wilde Ganzen. Deze aanvraag is met enthousiasme door Wilde Ganzen ontvangen en we zijn trots om te kunnen vertellen dat we een donatie van €9.000 hebben mogen ontvangen voor North Coast Medical Training College!

Over Wilde Ganzen:  

Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. Wilde Ganzen steunt ontwikkelingsprojecten die opgezet zijn door mensen ter plekke in samenwerking met bevlogen Nederlanders. Dat doen met kennis, ervaring en financiële steun. Zo zorgen we samen voor structurele verbetering. Voor meer informatie: www.wildeganzen.nl 

6 februari 2018 

Microscopen voor NCMTC van Hanze Instituut for Life Sciences and Technology 

Het Hanze instituut voor Life Sciences and Technology heeft modernere microscopen aangeschaft voor studenten om op te werken. De “oude” microscopen werden niet meer gebruikt, maar doen het nog steeds erg goed! Omdat het zonde is om ze in de kast te laten verstoffen, worden ze nu gedoneerd aan North Coast Medical Training College, zodat de studenten in Kenia ze kunnen gebruiken.   

8 februari 2018

Het streefbedrag voor de medewerkersreis naar Kenia is behaald!

Het is een druk half jaar geweest, maar er is hard gewerkt om het streefbedrag van €40.000 binnen te halen! Door fantastische samenwerkingen binnen de Hanzehogeschool Groningen, inzet en enthousiasme van de deelnemers.
We hebben alle donaties op een rijtje gezet:

– €3982.12 aan persoonlijke giften,
– bijna €11.000 door verkoop van wijn (mede mogelijk gemaakt door het Logistiek centrum van de Hanzehogeschool Groningen!),
– €750 door het speciaal uitgegeven kinderboekje ‘Logeerbeer’, door deelnemer Corine Seelen,
– €1317,66 door een markt in Stedum,
– €150 door verkoop van soep,
– €650 door verkoop van lego stenen en frambozen,
– €9000 donatie van Wilde Ganzen,

Dit is een totaalbedrag van €26.454,78!!!!

De Hanze University Foundation heeft oorspronkelijk begroot om een bedrag van €20.000 (de helft van het totale streefbedrag) te sponsoren, om het totaal aan te vullen tot €40.000. Met een opbrengst van €26.204.78 is het totaal bedrag dus ruim behaald!

Door de extra ruimte die is gekomen door het succes van de fundraising door de deelnemers, zal de Hanze University Foundation twee docenten uitnodigen van NCMTC om deel te nemen aan de summerschool (in mei en juni 2018) in de thema’s Healthy Ageing, op de Hanzehogeschool in Groningen. Deze kennis kunnen ze ook weer terug meenemen naar Kenia. En zo zullen we er ook voor zorgen dat de bedragen die zelfs nu nog binnen druppelen, ook ten goede komen van NCMTC.

We zijn ontzettend onder de indruk van de inzet, het succes en warmte van alle donateurs! Hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

 

Volg onze medewerkers op Facebook om op de hoogte te blijven van hun voortgang en reiservaring!

Update 7 maart 2018: De medewerkers hebben de donaties officieel overhandigd aan NCMTC. 

Share: