Paul Mole

Paul 2
“Ik had allerlei nieuwe ideeen toen ik terug kwam en dat heb ik gedeeld met veel collega’s hier in Mombasa”

Paul Chanzera Mole, tutor in ortopedie en trauma medicine op North Coast Medical Training College heeft een beurs ontvangen voor de Hanze summerschool Global Health and Quantified Self in 2018.

“Geestelijke gezondheid is een van de verwaarloosde zorggebieden in Kenia. Mijn moeder heeft een psychische aandoening. We hebben veel patienten met psychische problemen en ze hebben geen toegang tot geestelijke gezondheidszorg. Het motiveert mij om door te studeren in dit kennisgebied.

De Summer School in Groningen was een verdiepende training en ik heb geleerd over de sociale en culturele pilaren in iedere samenleving wat betreft gezondheidszorg. Zoveel dingen zijn veranderd toen ik terug kwam op North Coast (Medical Training College). De manier waarop ik dacht is zelfs anders door de blootstelling aan andere mensen in Groningen. Ik heb geleerd hoe ik anderen advies kan geven. Hoe ik interactie in het klaslokaal op gang kan brengen. Ik had allerlei nieuwe ideeen toen ik terug kwam en dat heb ik gedeeld met veel collega’s hier in Mombasa. En de grootste verandering, mijn eerste zoon, Calvin, is geboren op de dag dat ik terug kwam uit Nederland.”

Share: